Monday, 10 August 2015

Alah Sayang , Jangan Merajuk

syafi khizar | 07:47 | 4Comments |
Bismillah  . .


Assalamualaikum . .


Semalam . Urgghh . Rindu Palam . Okay , Bukan . Tipu je . Tak rindu Palam . Rindu kawan-2 Palam . To be more specific , kawan-2 SBP . You know what , semangat batch tu terbawa-2 sampai kat Palam . Alhamdulillah , mereka tak pernah melupakan diri kerdil ku ini . Walaupun masa kat SBP dulu takde la selalu tegur diorang sangat , cuma hai-2 bai-2 , pinjam-2 homework , macam gitu je la . Rindu tu sampai rasa air mata ni laju je kalau nak keluar . To be honest , diorang memang DAEBAK ! !


Paling rindu bila gathering setiap hujung bulan . Ya , gathering . yang peliknya , dengan kawan-2 sekolah harian dari Form 1-Form 3 dan Form 5 ,  Yaya takdelah nak buat gathering , keluar sekali pun tak pernah , em , makan-2 sekali lagi la tak pernah . Sedih kan . ? Maybe sebab satu blok , jiran rumah sebelah , dan tingkat yang dekat-2 je .


Bila hujung minggu , kalau rasa stress , komfirm kami akan dinner sama-2 . Paling best , walaupun Palam ni boleh dikatakan jauh dan duduk dalam ceruk kawasan Puncak Alam , tapi , setiap bulan kami akan ada pelawat . Kawan-2 dari UM , UIA , Intec , UiTM Shah Alam , IPG , dan UPNM .Kompem !  Akan datang melawat . Dinner hujung bulan memang satu event yang wajib bagi ex-Instarians 0913 a.k.a LEGENG . Kalau ada kawan-2 yang melawat pula , there will be an extra days for having breakfast , lunch , tea or dinner together .


Paling best . . Bersatu kita teguh , bercerai kita roboh . Akan ada informer bagi tau C4 buka ke tak , test masuk apa , kafe mana yang buka . Damn it  ! Missing those moments . Semoga kita semua berjaya di dunia dan akhirat . Amiin . Having a lot of friends kinda the most awesome moments in your life . They were one of my strengths during my old days in Palam . They made my days . Jokes everywhere at any time .


Masa saja-2 menyibuk dalam group Whatsapp semalam , tiba-2 gelaran Miss Google terkeluar lagi . Ada 3 orang je yang panggil Yaya Miss Google . 1st : Housemates , 2nd : LEGENG and 3rd : classmates . .


Ekekeke . Teringat masa orentasi YFELC , Yaya dapat satu group dengan budak yang suka membaca , tanya je apa-2 , komfirm dia boleh jawab . Sampai la satu hari tu , kena buat presentation . Yaya pun cakap . 'Kau la present , kau kan Mr. Google . Aku cari maklumat je , pastu pandai-2 la tambah =P ' Last-2 , Gelaran tu balik semula kat diri ni ..  Terasa sungguh .. . . .  Kerdil .



Kemudian , tiba-2 one of them cakap ' Yaya ni banyak bakat terpendam , lagi-2 masa Explorace' . Yang ni , memang sungguh , garu kepala memikirkannya . Tak pernah terfikir ada bakat terpendam . Dan ni jawapan mereka . 




Hmm . . Jawapan ni masih belum memuaskan hati , aissh , apa-2 la budak-2 ni , Yaya yakin , ada benda lain yang Yaya tak tahu ni  .. .  :'( Ekeke . Memang memandai-mandai la budak-2 ni , Rileks tak kalut ? Allahu . Kalau kita satu rumah , tahu lah mereka bagaimana kalutnya Yaya ni , macam mana tak boleh tidur kalau exam & test around the corner . Macam mana nervousnya bila kena bercakap kat depan , kena tegur orang . Orang kata , tunjuk yang baik-2 depan orang lain yang sedang gelisah , in shaa Allah , dapat menenangkan orang tu . Keadaan sebenarnya , Allah sahaja yang tahu . 


Okay . This is a really throwback session . :) 


P/s : Encik Nuffnang merajuk lagi . Lagi . Ya . Lagi sekali . Alah sayang , Janganlah merajuk . 

Yaya nak ajak kawan-2 mendaftar sebagai Agent Affliate Simple Hijab . Untuk mendaftar , klik SINI .

4 comments:

  1. Nuffnang merajuk? Mesti sebab iklan jarang keluar kan? Geram gak kadang-kadang dengan nuffnang ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu FL . Rasa macam nak hempuk-2 bantal . hehe.. *Emo*

      Delete
  2. Okay pasni nak try google dgn yaya lah. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Cik Nuhaba , silalah . Hahaha

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥