Monday, 3 August 2015

Exercise ka Jimat Duit ?

syafi khizar | 09:40 | 6Comments |
Oooorang biasa , basikal tua... Oooranng biasa , baasikal tua .. *Background music entry ni*





Bismillah...


Assalamualaikum...


Gambar dari Inchikk Google . :D Kalau kat Kuantan ni , basikal tua ni ada lagi , em , tapi tak tau duduk bawah rumah @ dalam stor .. 



Pffft . Selepas sekian lama tak mengayuh , pagi ni , dengan semangat berkobar-kobar , memandangkan cuaca redup , seredup hati ni. *Ayat minta pelempang* Sajalah pergi bandar dengan mengayuh basikal . Syukur . Takde orang lagi kat bandar masa tu , lengang la juga . Tapi kayuh lelaju , takut terjumpa budak-2 sekolah .. =_+ Imma not a happy girl bila jumpa budak-2 sekolah kat bandar .


Awal-2 lagi da pergi bank , ~_~ Haihh , budak perempuan , mesti nak cakap camtu kan? XP Yaya dah stop beli-2 online ni hokeeyy , Pergi bayar bil la.. Aihhh . Kemudian , ada sorang aunty ni tegur 

'Amboi dik , pagi-2 lagi dah mengayuh basikal , amalkan selalu , exercise sikit'

Senyum sambil jawab 

'Ha aah , exercise'


Dalam hati : 

Aunty , nak cakap aii gemukss ke macam mana ni? Berat aii maintain kot dari sekolah rendah . Uhuks . Uishhh , tak baik , tak baik.. Husnudzon ..


Da setel semua , kayuh la balik ..

Sampai depan sekolah , termengah-mengah .. Rasa macam nak baring je tengah jalan tu . Okay , Stamina da berkurangss , Sedihhhh .. Acano nak jadi atlet ni? Acano nak main basketball ni.. *Yang kenal Yaya mesti cakap Yaya berangan* Hello , Aii boleh main kay , boleh . 



P/s : Kalau ada kat Kuantan sekarang ni , Mesti syokkk.. Petang-2 kayuh basikal pergi taman , beli aiskrim dua posen , sebelum Maghrib pergi pasar malam , Setiap Rabu , Jumaat & Sabtu , pasar malam kat tiga taman yang berbeza , gigih kayuh basikal dengan atok untuk pergi pasar malam , Lumba basikal dengan atok .. Setiap hari Sabtu & Ahad komfirm pergi bandar , Bukan buat apa pun , cuci-2 mata , Naik tingkat atas shopping complex , main game , makan-2 , sebelum Maghrib mesti sampai rumah .. Ahhh.. Rindu zaman kanak-2 yang sungguh cemerlang dan gemilang . 

6 comments:

  1. best laa naik beskal, wawa suka..")

    makcik tu cakap utk kesihatan tu..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke.. aah , nasihat orang tua , perlu dipikirkan secara positif :D

      Delete
  2. rindu arwah atok..rindu basikat dia..kak PC la cucu yang berani kacau basikal atok..pernah sampai bengkok rim tayar basikal tu..huhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahsyatnya kak PC.. Tak pernah lagi sampai bengkok rim tayar tu.. Daebakk

      Delete
  3. zaman kanak2 yg sungguh cemerlang dan gemilangggg....kan...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... hahaha , takyah pikir hal dunia sangat masa tu :D

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥