Wednesday, 5 August 2015

Tutorial 6 : Scroll Box for Labels

syafi khizar | 07:58 | 1Comments |
Bismillah ..


Assalamualaikum..



Semalam , Puan Wawa  ada bertanyakan cara untuk buat Scroll Box for Labels . Sebelum tidur , terpikir juga , betul juga kan , macam mana nak buat ye?


Dengan gigih , bangun pagi , godek-2 coding . Alhamdulillah . Dah jumpa jalan penyelesaiannya . 

1. Dashboard > Template > Edit HTML > CTRL + F


2. Cari 
]]></b:skin>

3. Dah jumpa ]]></b:skin , copy kan kod bawah ni atas kod ]]></b:skin
#Label1 .widget-content {height:200px; overflow:auto;} 

4. Preview, Kalau tiada masalah boleh SAVE


200 : Boleh ubah ikut kesesuaian blog



P/s : Kalau tak jumpa kod nombor 2 tu , Yaya tak dapat tolong la . . Ada kod tu , baru boleh  buat scroll box for labels .

Hasilnya . 


1 comment:

  1. Assalamualaikum..selamat pagi...
    Nieyl singgah di sini =)

    ReplyDelete

๐Ÿ’Œ 0617 Comments๐Ÿ’ฌ ♥ Thank you lovely ♥