Monday, 7 September 2015

MBR MSU

syafi khizar | 09:57 | 2Comments |
Bismillah ....

Assalamualaikum ...

Dalam entry sebelum ni kan, entry mana pula Yaya ni ? Alaa , entry yang Yaya cerita pasal sado-2 ni , takkan tak ingat kot , ok la , tak ingat kan , Tekan Entry Abang Sado Kurang Menjadi Pilihan . Dah habis baca ? Baca tak footnote bawah tu ? Yaya ada minta tolong doakan Yaya dapat jalankan community service dengan gilang gemilang kan ? Ya , ya , Yaya tahu Yaya rajin . Aiceehh


Takdelah sebenarnya Yaya join community service anjuran kampus Yaya , ni merupakan salah satu aktiviti yang boleh dapatkan GEMS (Pelajar-2 MSU sangat familiar dengan terms ni) Yaya dengan rela hati masuk program ni okay , tiada paksaan . Tema asal dia adalah LoveFromMSU , sila google ya , nanti boleh jumpa instagram dan twitter , kat situ ada banyak gambar sepanjang aktiviti ni dijalankan .


Dalam program LoveFromMSU ni, sebanyak 159 (kalau tak silap) aktiviti dijalankan dalam satu event yang sangat besar, berlangsung selama 4 hari dan apa yang menariknya , we've break the Malaysia Book of Record (MBR) as the most number of community service in a single event . Alhamdulillah , semuanya berjalan lancar .


Yaya termasuk dalam kategori Orphanage . On 5th Sept 2015 , Yaya kena pergi Rumah Anak Yatim Darul Izzah di Bangi untuk buat beberapa aktiviti dengan anak-2 yatim dan berkongsi serba sedikit pengalaman hidup dengan mereka . Alhamdulillah , seriously , besttt . And , I'm become more eager and excited to join another community service .


Kyahh , bye  earthlings .


2 comments:

  1. Timba pengalaman ye yaya...bagus..mesti dapat rasa satu nikmat yang luar biasa bila anak2 yatim tu..Allahu..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, pengalaman yang berharga tu

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥