Saturday, 1 October 2016

Cinta 2 Negara Part 1

S.K. | 01:57 | 3Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . . 


Saja nak share cerita cinta cikgu sekolah Sya . . Semoga bahagia hingga ke Jannah . . Amiin . . Ini kisah benar okay ? 

Part1...

Alhamdulillah semalam sampai tepat pukul 11.20 pagi waktu Bangladesh.. Sampai airport, sepupu suami ambil by car. Touching sangat sampai-2 sepupu dia terus bagi bunga besar..walaupun tak sehebat bunga di Malaysia, tapi semua bunga simbolik there's country... 


Satu kejutan, atas jalan bunyi hon tak pernah berhenti, drive memng semua gila-2 gempak kalah KL drift.. Hahaha...sherammm..sampai kat kampung dia, gilee ko adventure, kerete ala-2 velfire lalu dekat jalan yang betol-2 muat tayar,bawah gaung...gila gempak..sampai kat kampung pelik, kerete behenti jauh sikit dari pagar rumah, sekali terkejut hakak, dengar jeritan bhavii, dan mammi (makcik)...rupa-2 nya, anak-2 kecil berlari-lari bawa sebakul bunga lagi... 


Sepanjang Jalan abis kelopak bunga dibalingnya.. Sampai pintu pagar, Mak mertua datang peluk, lega kenal rupa mlalui gambar... So takdelah malu tak kenal mak mertua.. Masuk pintu, kejutan lagi, penuh kelopak bunga"welcome bhavi"...masuk rumah, layanan first class....diarah duduk di meja makan, disuap manisan... 


OK part ni seyes aku tak boleh blah, sebab memang tak suka sangat manisan.. Macam makan gula... Apa-2 pun memang terbaik. Tq to Asma Jahan n all family.. So happy here... I'm Bangladesh in law. So proud.. Tak sangka minat citer Tamil & kadang-2 feeling lebih, sekarang Allah izinkan untk rasa suasana & perasaan tersebut..

 


Thanks for reading =)

3 comments:

  1. Tahniah..teruja pulak dpt sambutan mcm tu..dah mcm dlm movie hindi..hehehe

    ReplyDelete
  2. cikgu nih kawen dgn org bangladesh ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup , pensyarah USM tapi dari Bangladesh

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥