Friday, 30 June 2017

Saya Nak Masuk Bloglist S.K. Selama 3 Bulan (April 2017 - June 2017)

S.K. | 18:23 | 11Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . .



Blog S.K. mungkin akan sunyi start minggu depan (Dah buka sem) Sobs . . So , untuk kurangkan kesepian blog S.K. , S.K. nak anjurkan satu Segmen baru ! Segmen Pencarian Bloglist untuk 3 bulan bagi tahun 2017 (Bulan April - Bulan Jun) . . Semua blogger yang join segmen kali ni , semuanya akan dimasukkan dalam bloglist S.K. selama 3 bulan tu . . S.K. akan cuba untuk update hari-2 senarai bloglist S.K. Are you ready to join guys ? 

Sunday, 21 May 2017

sayat.me

S.K. | 20:16 | 1Comments |
http://sayat.me/capiya

Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Rasa macam lama dah tak update blog. Last update bulan April haritu . . Maafkan sayaaa . . Tak sempat . . Busy . . Aiceh . . 


Okay ! Sekarang ni tengah hottt dengan fenomena sayat.me . . Sayat.me ni lebih kurang versi ask.fm . . Tapi dalam bentuk anonymous . . Kalau ask.fm , kita boleh detect lagi lah kan siapa yang tulis , sebab ada ID , sayat.me bukan macam tu . . Kita akan jadi Anon . . So , S.K. pun terjebak . . >_< Kalau ada yang berminat nak tanya S.K. apa-2 , boleh lah gunakan medium sayat.me/capiya . . In sha Allah , S.K. akan jawab kat sana ^_^

Friday, 7 April 2017

Alexa Rank S.K. (2)

S.K. | 08:02 | 1Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .


UPDATE ! BLOGLIST 3 BULAN S.K.

S.K. | 07:53 | 2Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .





Pemenang Bertuah Follow Instagram & Win by S.K

S.K. | 07:36 | 6Comments |


Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Thursday, 30 March 2017

Announcement Pemenang Lazada Birthday Contest

S.K. | 14:24 | 3Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Wahai rakan-2 blogger sekalian , sila refresh email anda, and a mungkin salah seorang pemenang Lazada Birthday Contest . .




Friday, 24 March 2017

ResearchGate

S.K. | 22:33 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


ResearchGate . . Pernah dengar tak ? Okay , tbh , S.K. beberapa kali dengar pasal ResearchGate ni . . Tapi , buat tak tahu je . . Rasa macam takde kepentingan sangat . . Tapi , tup tup  sem baru ni , baru 2 minggu kot . . Assignment kena buat macam research sikit , baru starting la , kena review article . . 

Alexa Rank S.K. (1)

S.K. | 12:42 | 1Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .

Wednesday, 22 March 2017

Pemenang Bertuah Sesi Pencarian Bloglist stnrsyfh Sesi March 2017

S.K. | 08:09 | 3Comments |


Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Monday, 20 March 2017

SocMed

S.K. | 15:31 | 2Comments |
Image result for socmed


Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


SocMed . . Pernah dengar ? SocMed merupakan akronim bagi Social Media . . 

Sunday, 19 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

S.K. | 17:06 | 4Comments |


Bismillah . . 


Assamualaikum . . 


S.K. yakin , ramai blogger tahu dah pasal Lazada Birthday Blogger Contest ni . . S.K. pun sama . . Cuma , baru ada kesempatan untuk buat join . . Bagi blogger yang belum tahu macam mana nak join Lazada Birthday Blogger Contest ni , boleh tengok cara-caranya di bawah ini . . 


How to Join – Lazada Birthday Blogger Contest


1. The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm)


2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 


3. The Article must contain screenshots for the three products mentioned in point 2.b (the "Top Product Picks" post). 


4. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest 


5. Contestants are welcomed to post the article in any language. 


6. Winners will be selected at random

Wednesday, 15 March 2017

Review : ADATA Online Store

S.K. | 07:35 | 5Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Good morning dunia ! Okay ! Hari ni S.K. nak review sikit pasal ADATA - Lazada Malaysia . . .


Pencarian Bloglist stnrsyfh Sesi March 2017 Dah Tamat

S.K. | 07:33 | 4Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . .

Saturday, 11 March 2017

Senarai Peserta Saya Nak Masuk Bloglist S.K. Selama 3 Bulan (April 2017 - June 2017)

S.K. | 21:41 | 2Comments |
Bismillah . . 



Assalamualaikum . . 



Okay ! S.K. nak update Segmen Saya Nak Masuk Bloglist S.K. Selama 3 Bulan (April 2017 - June 2017) . . So , siapa-2 nak join , boleh join . . Klik SINI atau banner kat bawah ni . . Terima kasih yang sudi join . . 1 APRIL 2017 , S.K. akan letakkan semua peserta dalam senarai bloglist S.K. Bloglist ni akan kekal selama 3 bulan okay ? Dan , yang menariknya , S.K. akan pilih 3 followers bertuah , setiap satu dari Blog , Twitter dan Instagram S.K. (Yang join Segmen ni sahaja okay) untuk menang hadiah misteri daripada S.K. . Mungkin boleh jadi sebagai DUIT RAYA daripada S.K. 




Friday, 10 March 2017

Punca Hati Kotor dan Tidak Tenang

S.K. | 16:54 | 2Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Hati kita umpama orang tengah yang akan terus memberitahu otak jika ada sesuatu yang tidak kena. Jika kita rasa tidak tenang, pasti hati yang akan merasainya dulu. Memang ada kalanya kita berdepan situasi di mana segala yang dibuat serba tidak kena. Waktu itu anda bagai orang gila ke sana ke mari tanpa haluan sebenar.


Tinggal 5 Hari Lagi Sebelum Segmen Pencarian Bloglist S.K. Ditamatkan

S.K. | 16:35 | 0Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . . 

Image result for 5


Nombor berapa tu ? Nombor 5 . . Iya ! Betul dan tepat sekali ! Ada apa dengan nombor 5 ? Ni , adik kakak , abang , S.K. nak habaq mai ni , tinggal 5 hari ja lagi sebelum S.K. tutup pencarian bloglist March S.K. . . Dah join belum ?

Thursday, 9 March 2017

Fenomena EBony dalam Twitter

S.K. | 11:09 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . .


2 minggu ni , S.K. rasa macam terraddicted dengan cover yang EBony buat . . Dia nyanyi memang koyak gila ! Dia punya feel tu , sampai kat S.K. Aiceh ! Tapi , seriously best . . Dan , dengan lagu ni juga la , S.K. rasa salah satu faktor hati S.K. boleh move on sikit demi sikit . . Bukan tak sayang dah , tapi , perjalanan hidup S.K. masih panjang lagi . . Just follow the flow , ada rezeki , in sha Allah tak ke mana . . Kalau dah tu jodoh kita kan . . Kalau sayang , lepaskan , kalau dia datang balik , in sha Allah , dia milik kita . . Walaupun rasa perit kat hati tu , tapi , chill man ! Gunakan masa ni betul-2 untuk perbetulkan diri , hidup seperti biasa dulu , dah settle semua tanggungjawab kita , baru pikir pasal partner hidup =) 











Wednesday, 8 March 2017

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

S.K. | 21:08 | 4Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

Segmen Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

Menarik kan ? Kalau nak join , boleh klik SINI atau pun banner kat atas ni . .


Untuk meroket kan traffic blog, S.K. pilih URL ENTRY INI



Syarat-syaratnya :

  1. Peserta mesti ada blog.
  2. Peserta diwajibkan untuk buat satu post ringkas dengan meletakkan banner segmen ini dalam post berkenaan. Banner tersebut mesti link ke blog/post ini.
  3. Dalam post tersebut, sila letakkan satu URL blog post anda yang anda mahukan trafik meroket. 
  4. Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
  5. Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
  6. Wajib untuk FOLLOW Google Profile Hasrul Hassan (klik dan FOLLOW)


PENCARIAN BLOGLIST APRIL - JUN 2017

S.K. | 20:57 | 2Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .




Jom ramai-2 join pencarian bloglist babyshambles kali ni . . Kalau nak join , boleh klik banner atau SINI

Tuesday, 7 March 2017

Review : Organic byninaabdul

S.K. | 13:22 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Okay ! Hari ni S.K. nak review satu ig shop ! Highly recommended untuk semua yang ada masalah kulit . . Tekan SINI untuk visit ig Kris Medicare

ANDA INGIN KULIT YANG CANTIK?

MASIH BELUM ADA PRODUK YANG SESUAI?

ORGANIC ACID VITAMIN E ADA PENYELESAIAN NYA.



ORGANIC AID VITAMIN E


Vitamin E, antioksidan semula jadi untuk perlindungan daripada kesan berbahaya sinaran UV dari matahari. Bantuan organik buih pembersihan lembut dan rasa bersih semula jadi.

  • Berkhasiat dan lembut pada kulit anda.
  • Menjadikan kulit anda bersih, seperti sutera lembut dan segar selepas setiap cucian.
  • Tidak diuji ke atas haiwan


ARAHAN

  1. Picitkan 1/2 inci pada tapak tangan.
  2. Gosok sehingga berbuih dengan air.
  3. Urut perlahan-lahan buih ke muka.
  4. Akhirnya bilas dengan air.


JIKA BERMINAT,BOLEH DAPATKAN PRODUK INI DI FARMASI Kris Care BANTING.

DAPATKAN DENGAN HARGA YANG BERPATUTAN.

ANDA SIHAT KELUARGA BAHAGIA :) :) :*


Untuk tempahan segera sila berikan

NAMA, ALAMAT dan NOMBOR TELEFON ke

SMS/WHATSAPP
0162183530

KAMI AKAN POSKAN BARANG KEPADA ANDA.

TERIMA KASIH ! 

Ibu Bapaku Tak Macam Ibu Bapa Mereka

S.K. | 10:23 | 1Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Kadang-2 , bila cermin diri balik , tengok orang sekeliling , Alhamdulillah , rasa bersyukur , sebab masih ada ibu bapa lagi . . Ada orang , mereka yatim , yatim piatu , ada orang , parents bercerai , ada orang , bapa jenis kaki pukul dan macam-2 lagi yang mereka ada , S.K. takde . . Secara jujurnya , S.K. bersyukur sangat-2 sebab masih ada ibu bapa , tak dapat bayangkan diri ni kalau salah seorang daripada mereka takde . . 21 tahun hidup , masih mampu tersenyum sebab dapat lihat mereka . . Kadang-2 S.K. terfikir , sempat tak ibu bapa S.K. nak tengok kami 4 beradik grad , ada kerjaya sendiri , kahwin dan bagi cucu cicit pada mereka . . Ya ! S.K. pikir . . Sebab , hidup ni , bila-2 sahaja Allah boleh matikan . . Semua tu rahsia Allah . . 


Berbalik pada tajuk entry ni , kadang-2 , S.K. rasa macam S.K. ni tak bersyukur . . Iya ! Ibu bapa S.K. tak macam ibu bapa orang lain . . Dipendekkan cerita , ibu bapa S.K. kedua-duanya merupakan warga pendidik . . Ibu S.K. berasal dari bandar manakala ayah S.K. berasal dari kampung di utara sana . . Membesar dalam suasana kampung dan ibu membesar dalam suasana bandar . . Kadang-2 S.K. rasa nak marah , kenapa kami sekeluarga tidak menetap di bandar sahaja ? Mengapa perlu menetap di sini ? Dipendekkan cerita lagi , S.K. tinggal di kawasan luar bandar , di mana kawasan tu dikelilingi oleh 25 Felda yang berbeza . . S.K. duduk di tengah-2 bandar kawasan luar bandar  - 3 minit dari Stadium Felda . . Kalau S.K. nak pergi bandar , jalan kaki , kayuh basikal , dalam 5-10 minit boleh dah sampai . . Memang betul-2 dekat dengan bandar . . Bila balik kampung sebelah ibu , S.K. selalu terfikir , kenapa kami sekeluarga tak menetap di bandar sahaja . . Kenapa perlu duduk di kawasan luar bandar ? Jawapan dia , sebab ayah S.K. dah beli rumah kat kawasan ni since kawasan ni baru buka . . Ayah S.K. jenis yang beli rumah dulu , baru cari pasangan hidup . . So , sebab tu lah S.K. tinggal di kawasan ni . .

Image result for parents dua

Okay ! Simple & short explanation pasal entry kali ini . . Apa yang membuatkan S.K. nak menulis pasal ni , S.K. pun tak pasti . . Kenapa ibu bapa S.K. tak macam ibu bapa mereka ? 


1. Ibu bapa S.K. lebih suka tinggal di kawasan luar bandar berbanding di kawasan bandar

Yes ! Kat kawasan S.K. ni , tak bising macam kat kawasan bandar , tak kena hadap traffic jam , tak perlu bayar tol . . Banyak tanah untuk berkebun dan tanam-2 apa yang patut . . Kos sara hidup dekat kawasan ni pun rendah , sebab tu mereka suka tinggal kat sini . . Bila ajak pindah , satu je jawapan mereka 'Hidup mati semula taknak pindah , buat apa cari penyakit duduk kat kawasan yang menyesakkan kepala semua' . . Kadang-2 rasa kecewa juga la , tapi kadang-2 rasa gembira . . 


2. Ibu bapa S.K. lebih suka hidup bersederhana

Dari kecik lagi , S.K. dah diajar untuk hidup bersederhana . . Kalau ikutkan pendapat kasar rumah S.K. ni , kami sekeluarga mampu untuk hidup mewah . . Terlebih mampu . . Tapi , mereka tak benarkan semua ni terjadi . . Satu je ibu S.K. pesan 'Nak hidup mewah , cuba tengok orang yang takde apa-2 kat luar sana , kat Syria semua , daripada hidup mewah atas dunia lebih baik hidup mewah dekat Akhirat sana . Biar nampak miskin di mata manusia daripada miskin di mata Allah' . . Okay ! S.K. insaf . . Kalau orang yang kenal S.K. , mereka akan nampak S.K. ni jenis yang simple , just guna apa yang ada je . . S.K. suka berfesyen tapi S.K. tak berfesyen bila teringatkan apa yang ibu S.K. cakap . . Biar nampak miskin tapi kaya dengan budi bahasa . . 


3. Ibu bapa S.K. jenis yang tak suka melepak kat kedai-2 atau shopping complex lama-2

Dari kecil , kami diajar untuk tak lepak lama-2 dekat shopping complex atau kedai-2 makan . . Even pergi wayang pun , ibu bapa S.K. tak pernah , kalau tak silap . . Tapi , anak-2 dia pernah la kan . . Ibu bapa S.K. memang pantang sangat kalau melepak kat shopping mall - tapi , anak-2 dia suka . . Em' . . Jenis ibu bapa S.K. , kalau keluar pergi sesuatu tempat tu , mesti dah ada dalam otak nak beli apa , kalau setakat untuk jalan-2 je , memang tak la . . Pastu makan-2 . . Semua tu takkan berlaku okay ! Kiranya , parents S.K. dah plan nak pergi dan beli apa , bila dah siap beli apa yang nak tu , terus balik rumah . . Jangan bazirkan masa dekat shopping complex lama-2 , ibu S.K. cakap . . Baik balik rumah buat benda yang berfaedah . . Parents S.K. jenis yang suka spend masa dengan anak-2 dekat rumah berbanding dekat luar . . 


4. Bapa S.K. masih dengan cara hidup di kampung

Bercakap pasal ayah S.K. sendiri , ayah jenis yang suka mengamalkan cara hidup kampung . . Kalau minta tolong ayah belikan fast food semua , ayah memang tak reti . . Gadget-2 semua ni , semua kami adik beradik yang tolong ajarkan . . Ayah jenis yang suka hidup cara kampung . . Berbakti pada tanah , gotong-royong semua . . Ayah jenis yang tak suka lepak-2 kat kedai kopi lama-2 , kalau nak borak , datang rumah . . Serius ! Tak tipu . . Ayah memang membesar cara kampung , Tok dan Wan S.K. memang macam tu . . Diorang lebih suka orang datang kat rumah berbanding lepak lama-2 kat mana-2 . . 


Image result for parents quotes

Dan macam-2 lagi yang kadang-2 buat S.K. tak puas hati . . Tapi , bila fikir balik , ibu bapa S.K. adalah ibu bapa yang terbaik dalam dunia ni . . Hargai masa bersama mereka selagi mereka masih ada bersama kita . . Walau macam mana pun cara mereka hidup dan didik kita , ketahuilah , mereka tahu apa yang terbaik untuk kita . . Contoh ;

1. Kalau S.K. tak hidup cara sederhana , dah tentu S.K. takkan mempunyai budi pekerti yang tinggi . . Mesti S.K. akan jadi seorang yang sombong . . Sebab parents S.K. mampu bagi apa yang S.K. minta . . 

2. S.K. pandai mengurus waktu . . Tak macam kawan-2 S.K. yang lain , sampai sekarang ada lagi yang fail bab uruskan waktu . . S.K. tahu bila waktu boleh lepak , bila waktu untuk selesaikan perkara penting dan bila waktu yang sesuai untuk buat macam-2 lagi . .


3. S.K. juga pandai untuk uruskan wang poket sendiri . . Sebab dari kecik dah diajar untuk bersederhana , S.K. lebih cenderung untuk beli apa yang S.K. betul-2 perlukan sahaja , bukan jadi seorang yang kedekut , tapi , lebih kepada menyimpan duit untuk masa hadapan . . Selagi mana barang yang S.K. guna tu boleh digunakan , S.K. akan gunakan sebaik mungkin . . Dan akan ada satu masa , S.K. akan rewardkan diri sendiri , beli apa yang S.K. teringin sangat nak beli . . Membeli bukan tak boleh , tapi ikut kemampuan . . =) Kita tak tahu bila Allah nak tarik mereka dari hidup kita , better kita belajar saving sendiri sekarang . .At least , one day , kita ada simpanan untuk waktu-2 emergency . .


Dannn . . Macam-2 lagi yang S.K. belajar . . Hargai kedua-dua ibu bapa sementara mereka masih ada . . One day , kita akan rindukan mereka . . S.K. doa , semoga mereka dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu . . S.K. harap , one day , S.K. dapat sediakan rumah yang lebih besar daripada rumah kami sekarang ni dan dapat bawa mereka travel seluruh dunia ni . . Terima kasih mak , terima kasih ayah kerana berjaya didik S.K. seperti apa yang S.K. jadi sekarang . . Maafkan S.K. jika S.K. selalu menyusahkan kalian . . Doakan S.K. sentiasa kuat untuk terus maju ke hadapan dan lupakan apa yang patut dilupakan . . 

Image result for parents quotes

Monday, 6 March 2017

Giveaway by FatinDiana

S.K. | 22:53 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 




Semoga S.K. dimurahkan rezeki untuk menang GA by Fatin Diana . . Amiin . =)

GIVEAWAY : Link With Me

S.K. | 22:45 | 4Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 




Jom ramai-2 kita support GA: Link With Me ni . . Hadiah menarik menanti anda . . Klik banner kalau nak join , okay ? 

MUMMYAYU'S GIVEAWAY

S.K. | 22:36 | 1Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 

Image result for giveaway

Mummyayu buat giveaway weyhhhh . . Hadiah dia menarik ! Passport holder . . Jom ramai-2 support GA Mummayu ni . . 

Mummyayu . . S.K. harap S.K. akan jadi pemenang bertuah untuk giveaway Mummayu kali ni . . Dapatlah merasa hadiah birthday daripada kawan-2 blogger . . S.K. harap , S.K. akan dapar passpoert holder warna turqoise atau biru muda macam dalam gambar . . Yang mana-2 S.K. tak kisah , apa yang Mummyayu bagi , S.K. terima =) Semoga S.K. jadi pemenang bertuah Mummyayu . . Okay ? 


Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com

S.K. | 22:29 | 12Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 



Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Assalamualaikum Encik Nuffnang

S.K. | 22:18 | 1Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Dear Encik Nuffnang . . Assalamualaikum . . Apa khabar ? Sihat tak ? S.K. ada banyak soalan nak tanya Encik Nuffnang ni . .


S.K rasa , Encik Nuffnang S.K. untuk tahun 2017 ni macam hambar sikit , kenapa eh ?

Nak ada CPUV pun macam jarang-2 , kenapa eh ?

CPC S.K. pun macam hambar juga , kenapa eh ?

Apa salah S.K. wahai Encik Nuffnang ?


Boleh tak S.K. hantar tiket pada Encik Nuffnang macam ni . . ? Hmm . .


Aku yang masih berharap pada Encik Nuffnang , 
S.K.


Hi lovelies ! Click them if you're interested to join =)

Due date : 15.03.2017

Due date : 02.04.2017

Tukar MyKad Baru di UTC Kuantan

S.K. | 17:37 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Okay! S.K. tahu , S.K. sorang je yang lambat buat benda ni . . Family S.K. yang lain dah buat lama dah , dulu-2 lagi . . S.K. tertinggal keretapi sebab banyak sebab yang tak munasabah . . Alhamdulillah , hari ni , selesai juga misi tukar MyKad baru . . MyKad baru yang akan ada dua gambar kita tu , takde yang terbaru lagi dah setakat ni . . S.K. tukar mestilah dekat Kuantan , tapi bukan dekat cawangan utama , dekat UTC Kuantan . . 

Image result for mykad

Kalau pergi cawangan utama Jabatan Pendaftaran Negara Cawangan Pahang yang dekat Indera Mahkota tu , kalau tak silap S.K. lah kan , dalam masa satu jam boleh siap . . Tapi , kalau pergi dekat UTC Kuantan , dekat tengah-2 bandar tu , dalam tempoh 2 jam boleh siap . .


Kalau anda berumur 25 tahun ke bawah , bayaran hanyalah RM10 sahaja . . Manakala kalau berumur atas daripada 25 tahun , bayaran dia RM10 + denda ikut umur . . Kalau tak silap S.K. . Dia ada kadar-2 yang kena bayar berapa . . Nanti google sendiri eh . . >_< Maafkan S.K. , tak sempat nak tolong google kan . . 


Apa yang perlu dibawa ?

  1. RM10
  2. MyKad Lama

Kalau macam dekat UTC Kuantan ni , JPN terletak di Aras 1 , bertentangan dengan kedai Kodak . . 

Kemudian , dekat tempat nak ambil nombor tu , tekan A . . 

Tunggu giliran . . 

Dah sampai giliran , bagi MyKad Lama + RM10 , nanti kena scan cap ibu jari kanan dan kiri

Kemudian , pergi kaunter ambil gambar (Kaunter 11-13) , ambil gambar cantik-2 . . 

Tunggu dalam masa 2 jam , pergi ambil balik MyKad baru . . Nak ambil MyKad baru perlukan tuan empunya diri pergi sendiri , sebab nak kena scan cap ibu jari kanan


P/s : Pergi awal-2 , sebab masa tu takde orang , so , tak lama sangat kena tunggu . . 

Harap bermanfaat =)


Hi lovelies ! Click them if you're interested to join =)

 Segmen : Pencarian Bloglist stnrsyfh Sesi March 2017
Due date : 15.03.2017

Due date : 02.04.2017

Sunday, 5 March 2017

S.K. Love Story Journey

S.K. | 11:17 | 4Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


It has been two days since I stop blogging . . Just need a break for a while . . My mood wasn't that stable , so , I should not blogging for these two days . . You know how broken heart feels ? Yes ! I'm in that phase last two days for it was my 1st month since he left me . . I tried to fight against myself . . I tried not to remember anything about him , I tried to forget everything . . Ya , E.V.E.R.Y.T.H.I.N.G . . But , forgetting isn't easy just easy to say . . I know . . I failed again this time . . 




I should forget about him . . I should . . She's far away better than me . . I'm just myself , just an ordinary girl , who love this one man like a crazy . . I admit ! I just feel safe and comfortable with him , I admit , I have a lot of friends , seems like I'm a friendly girl , but it isn't like that . . I'm just  a little girl who expressed her feelings to the only person she trust . . I'm just a secretive girl . . I'd rather to hurt myself than seeing other's getting hurt . . Yes ! I sacrificed a lot for people . . I know . . I always give a positive thinking on people even when people keep negative about them . . I tried to find positive vibes in one's life . .  


These two days , I'm having so much trouble in sleeping . . This morning , he came again into my dreams . . Looks like he tries to explain something . . I don't know what's the meaning of that dream . . Maybe it's just from syaitannn . . I made up my minds , I want to move on entirely . . I need to . . It's hurt , but , I just need to . . I saw one igstory this morning .. It sounds like this ;

"Kalau dulu masa kau sakitkan perasaan aku , aku pernah berdoa agar Allah rasakan perkara yang sama pada kau , malah lagi teruk dari itu supaya kau dapat pengajaran daripadanya"


I don't really know what should I do . . I'd think , I just should make a move and disappear slowly but progressively in their life . . I don't want to pray for the same things to happen to them - especially him , I know how hurt and weak us when facing this difficult time . . I just hope , one day , he will get Allah's guidance not to play around with girls' feeling specifically when she just a girl who is sooo hard to fall in love - like me . . Once I'm broken , it's hard for me to get another one . . Experience lead me to be more cautious in finding soulmate . . 


As he unfollowed and removed me from his ig followers , he totally changed ! Maybe , he found his true love and they will make it till the end , and maybe they wouldn't . . Maybe he is for me , but for the time being , we need to repair ourselves first . . Maybe . . I don't know . . Today , I'm not going to put higher hopes that we will get back together . . Because , it wasn't the right time yet . . I just need to focus on my studies , get my career , and being a successful girl in both dunya and akhirat . . I miss him . . Yes ! No doubt on it . . But , he doesn't feel the same . . I'll wait for him , I'll pray for us , I'll comfort myself . . I'll try my best not to be a parasite in one's relationship . . And , the most important thing - today , I will delete everything about him , his phone number , everything that can make us keep in touch . . But not the memories . . Let the memories sealed tightly . . Perhaps , one day , the memories can be used back . . 


Dear A , I wish , everything was fine for you . . I wish you get what you want . . I wish you were happy . . I will disappear in your life . . I will . . It's hard for me , but I believe , I can . . Thank you for the memories , thank you for taking care of me , thank you for always making time for me . . I hope one day , you wouldn't regret for what you've done to me . . I hope one day , you wouldn't feel the same or even worse like I feel now . . I hope , you can always smile , because  your smiles make me fall for you . . I hope , we are meant together in the future and  the future will be ours . . May Allah ease your journey . . May we meet again one day . .  I try to accept this quotes ;

"Loving someone doesn't mean you have to be with them , sometimes , loving someone just means letting them go"

"Just because you have past with someone , doesn't mean you should have future with them" (But , I want you to be in my future . Whatever it is , Allah knows the best)

"At some point , you need to realize, someone can stay in your heart , but not in your life"

"If you love somebody , let them go for if they return  they were always yours . If they don't , they never were"


Hi lovelies ! Click them if you're interested to join =)

Due date : 15.03.2017

Due date : 02.04.2017

Thursday, 2 March 2017

Tips : Whatsapp Tanpa Save Nombor Phone Mereka

S.K. | 21:21 | 16Comments |
Image result for whatsapp


Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Siapa dah tau trick ni ? Seriously , S.K. baru tahu . . Sebelum-2 ni ada la juga wonder wonder wonder zoooo pikir macam mana nak Whatsapp orang tapi tanpa save nombor diorang (Sebab nak Whatsapp sekali tu je kan 😏 . . Nahhh , hari ni baru dapat jawapan . . Tu pun kakak sepupu S.K. yang share . . Kalau tak , sampai bila-2 la S.K. terpikir-pikir . . 


Ada dua cara :

Cara Pertama


  1. Buka Chrome / Safari , etc
  2. Taip www.wasap.my/601234567890 (Tukar dengan no fon orang tu)
  3. Search ! Nanti automatik dia akan buka pada Whatsapp apps.

Cara Kedua


  1. Buka Chrome / Safari , etc
  2. Taip www.wasap.my/601234567890 (Tukar dengan no fon orang tu)/NakBeliBarang (Tukar dengan ayat yang kita nak)
  3. Search ! Nanti automatik dia akan buka pada Whatsapp apps.

Hi lovelies ! Click them if you're interested to join =)

 Segmen : Pencarian Bloglist stnrsyfh Sesi March 2017
Due date : 15.03.2017

Due date : 02.04.2017

Senarai Peserta Follow Instagram & Win by S.K.

S.K. | 20:35 | 2Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .





Follow Instagram & Win by S.K.

S.K. | 18:49 | 28Comments |



Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Holaaaa ! ! Memandangkan Giveaway S.K. bulan Februari haritu sedikit hambar dan tiada pemenang , jadi , S.K. nak lancarkan satu segmen ; FOLLOW INSTAGRAM & WIN 


Macam yang sebelum-2 ni , syarat-2 simple mimple dimple jee . . 

SYARAT-SYARAT

  1. Wajib FOLLOW BLOG , INSTAGRAM & sunat muakkad TWITTER.
  2. Tinggalkan KOMEN di ENTRY INI sahaja beserta dengan USERNAME ig korang.
  3. Klik-2 Mr. Nuffnang S.K. yang ada dalam blog ni (kalau rajin lah kan).
  4. Tak perlu buat entry , tapi , kalau nak buat pun boleh , tiada paksaan =)
  5. Anda layak menjadi peserta Follow Instagram & Win by S.K. jika mematuhi syarat-2 yang ditetapkan.

HADIAH


💢 Penyertaan 20 ke bawah 


Top-up RM10 - 1x pemenang



💢 Penyertaan 50 ke bawah


Top-up RM10 - 1x pemenang

Shawl / Tudung - 1x pemenang


💢 Penyertaan 50 ke atas


Top-up RM10 - 1x pemenang

Shawl / Tudung - 1x pemenang

Buku / Planner - 1x pemenang


DATELINE


02 April 2017

SIAPA YANG BOLEH SERTAI ?


Semua penduduk Malaysia yang memiliki akaun Instagram SAHAJA


SENARAI PESERTA


Klik SINI

Aku dan Pokok

S.K. | 16:17 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . .


Pokok ni, sebelum ni pernah takde daun.. And today, they grew so well.. 
I try to relate this tree with us - humans..
In our life, we should not give up for whatever we had to go through.. Move on.. Move on from the thing that can make you give up again and again.. Move on from any things that make you feel so sad🙏🏻💪🏻

Save Your Best for the Right Person

S.K. | 11:53 | 2Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Image result for save your best for the right person


Related image


Related image


Image result for save your best for the right person


Related image


Related image


Related image


Related image

Wednesday, 1 March 2017

E-Book Harry Potter

S.K. | 21:54 | 0Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . .

Siapa kat sini peminat setia Harry Potter ? Dah habis belum baca bukunya . . Takde buku Harry Potter . . Nahhh ! Jangan risau . . S.K. tolong ! Sekarang , boleh download E-Book Harry Potter . . Klik sahaja gambar bawah ni , tak pun , klik SINI . . Selamat membaca =)


Image result for harry potter

Sharing is loving caring . .

Review : Bawal Saudia bysera.co

S.K. | 12:49 | 0Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


📢📢📢 PROMOSI POSTAGE hanya RM 5 sahajaaaa !!!

Cari sana sini tak jumpa colours yang berkenan di hati?

Ini dia BAWAL SAUDIA BAWAL VIRAL yang tengah laku kerasss giteww sudah sampai di Shah Alam.

Mari kakak, mari adik, mari abang-abang beli untuk yang tersayang.

Tak Mahal Tak Murah tapi jamin bawal kita jual BAWAL SAUDIA EXCLUSIVE ORIGINAL!

RM 15 per pcs exclude postage

Nak diskaun? Nak murah lagi? Abang, kakak, adik nak murah, kita bagi murah lagi!

Beli 2 pcs Bawal Saudia Exclusive Original hanya dengan harga RM 25.

Orang Shah Alam nak COD?
Okey, Kita bagi orang Shah Alam Free COD SEKSYEN 7!

Tunggu apa lagi, cecepat DM / whatsapp 0145193518 atau chit chat di carousell @bysera.co untuk dapatkan bawal viral bawal trend terkini seantaro dunia. Rugi siapa tak grab awal, pilihan colours LIMITED EDITION!!!

No Reserved! Siapa CEPAT dia DAPAT!

Jangan lupa follow
Carousell : bysera.co

#bawalsaudiaoriginal 
#bawalsaudiaexclusive 
#bawalsaudiamurah 
#bawalsaudiaborong
#hanyadibysera