Saturday, 27 May 2017

Sebab Allah Tutup Aib

S.K. | 18:54 | 0Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Quick entry sebelum berbuka untuk 1st day of Ramadhan . . 


Image result for allah tutup aib

Okay , masa S.K. ada sayat.me dulu (Sekarang dah delete la kan) . . Famous feedback yang S.K. dapat ;

Baiknya . Kenaa awak baik sangat . Kenapa kau baik sangat . . . 


Sejujurnya ! S.K. malu sangat-2 bila orang cakap S.K. ni seorang yang baik . . Sedangkan S.K. tahu macam mana diri S.K. yang sebenarnya . . Semuanya atas pertolongan Allah . . Allah tutup aib S.K. . . Terima kasih atas doa semua , tapi ketahuilah . . S.K. tak sebaik kalian . . 


Mungkin sebab sikap S.K. yang lebih suka berdiam diri , lebih suka berfikir sendiri , tak suka sangat bagi pendapat & just ikut je apa yang orang nak , mungkin sebab tu orang nampak S.K. baik . . Tapi, ketahuilah semua . . S.K. sangat-2 malu untuk mengaku diri S.K. ni seorang yang baik . . 

NH True Love

S.K. | 07:51 | 0Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Salam Ramadhan semua . . . . Semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna dari tahun-2 sebelumnya . . Amiiin =)




Mesti ramai yang dah tengok campaign NHTrueLove ni . .  Boleh tak S.K. nak cakap , S.K. addicted tengok video ni . . Kinda , em related dengan S.K. juga  (Most of the scene la). . Sebab tu kot suka tengok . .  >_<

  • Love happens when you least expected
  • Ia boleh datang tanpa isyarat, tanpa kata
  • Kalau I rama-2, dah lama I terbang ke sana
  • Kalau kamu rama-2, aku simpan dalam poket, tak bagi kamu terbang lagi
  • We always make time for someone we love
  • Cinta dengan mata, membenarkan rasa dengan hati
  • Impianku adalah untuk mencapai impianmu dan semoga aku ada di dalam impianmu itu
  • Define true love : Honesty, Loyal & Respect
  • Jika dia yang kupilih adalah juga pilihan-Mu, Kau aturkan kisah hidup kami ke suatu destinasi yang Kau restui
  • The bad things - Nothing last forever ; The good things - Nothing lasts forever
  • Cintu itu membebaskan, jika ia kembali, itulah cinta sejati

P/s : S.K. not a fan of LoFatah . . But, indeed, this story somehow, related to me ='(


Sunday, 21 May 2017

sayat.me

S.K. | 20:16 | 1Comments |
http://sayat.me/capiya

Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Rasa macam lama dah tak update blog. Last update bulan April haritu . . Maafkan sayaaa . . Tak sempat . . Busy . . Aiceh . . 


Okay ! Sekarang ni tengah hottt dengan fenomena sayat.me . . Sayat.me ni lebih kurang versi ask.fm . . Tapi dalam bentuk anonymous . . Kalau ask.fm , kita boleh detect lagi lah kan siapa yang tulis , sebab ada ID , sayat.me bukan macam tu . . Kita akan jadi Anon . . So , S.K. pun terjebak . . >_< Kalau ada yang berminat nak tanya S.K. apa-2 , boleh lah gunakan medium sayat.me/capiya . . In sha Allah , S.K. akan jawab kat sana ^_^