Thursday, 13 July 2017

Cinta Memang Tak Adil

S.K. | 19:54 | 1Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Image result for is it you love


Cinta memang tak adil kan ? Kadang-2 dia datang pada orang yang tak sepatutnya memiliki cinta tu but then , kadang-2 dia datang pada orang yang betul-2 layak memiliki cinta tu . . Apa yang budak mentah (21 tahun) macam S.K. ni tahu pasal cinta ? S.K. pun tak tahu nak describe macam mana . .


Bagi S.K., love is not just a feeling , love is a commitment . . It needs both parties to work hard to make the love always feel alive . . Not just by saying , "Saya sayang awak" & "Awak sayang saya". . It's a big NO to call it as love . . 


Dalam pemerhatian S.K. juga , cinta tu opposite dari apa yang ada pada diri kita . . Mostly la . . Jarang nak dapat cinta hati yang sama perangai , sama minat dan sama semua benda dengan kita . . Kalau dapat , tu satu bonus . . 


But the most important , put your love towards Him first then He will give the best love for you =) Always have faith in Allah . . He is the best planner . . Us - We just need to follow the flow and work hard , if it is meant to us , then it will be . . 

1 comment:

  1. cinta pada manusia kadang - kadang sakit hati , cinta pada Allah segala-galanya tenang

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥